2010/05/28

Someday

:-)
Tegnap elkezdtem ezt a HAED-es képet,nem bírtam ki, hogy ne vágjak bele...:-)Ez egy 340x400-as minta, a lapok száma, amiról ki kell varrni, az 25 db. Szóval, az biztos több éves munka lesz. Ebben a mintában az a jó, hogy nincsenek kevert színek,amelyekhez 1-1 szálat kell használni, igaz, ezt én nem is tudnám megvalósítani, mert egy szállal hímzem. Ez a kis folt a tegnapi öltögetés "eredménye", a bal felső sarok részlete. Az lenne a jó, ha egy A4-es lapot egy hónap alatt meg tudnék csinálni, akkor bő két év alatt elkészülne ez a kép is:-), de ez csak álom...:-)

62 comments:

latinka said...

nem akármilyen munkába kezdtél! Kitartást hozzá!

xJuDesign said...

Gyönyörű ez a minta!!!
Akkor ezek szerint a GK mintáról teljesen lemondtál? Sajnálom... Pedig a Te unszolásodra feliratkoztam a GK blogra, és képzeld, egy szép mintát is sikerült szereznem! Persze az indulás időpontja még nincs meg:-) Leghamarabb 2011. Aztán ki tudja?!

Kriszti said...

Jucus, nem, nem mondtam le, csak egyelőre, ahhoz nincs türelmem (kedvem), hogy 70 színárnyalatot úgy varrjak, hogy egy-egy színt fogok össze.Ehhez még nem vagyok elég fanatikus!?

xJuDesign said...

Jogos, amit a kevert színekről írsz:-) Én majd valamikor azért belevágok, azt hiszem!
Ha egy HAED mintába belekezdtél, már eléggé fanatikus vagy:-))))))

Dora said...

Jó lesz! :)
A kevert színeset szerintem én sem vállalnám be. Főleg első nagy munkának. Vagy ahhoz nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon kellene az a kép ;)

Hesztia said...

Jucus, a szájamból vetted ki a szót:D
Én is azt akartam épp kérdezni, hogy akkor nem jösz GK Sal-ba, Kriszti? :(

Amit írtok a blendelt színekről, azt meg komolyan nem értem?!
A kevert szállal teljesen ugyanúgy hímzek,mint a másikkal...annyi a különbség, hogy amikor befűzök a tűbe, akkor nem egy motringból húzom ki a szálat, hanem kettőből húzok ki egyet-egyet...
A most hímzett GK Buddha képnél ez kifejezetten jó eredményt hoz, mert lágyabbak lettek tőle a színátmenetek...nagyon élvezem!!d

Dora said...

Hesztia, persze, hogy szebbé teszik a képet a kevert színek, de azért van egy pár hátránya is, mégpedig a hímzés készítése közben.
Pl, hogy nem hímezheted 1x1 szálon 1 szállal, és ezek a képek általában így is baromi nagyok, nemhogy még egy 32-36 countos anyagra hímezze az ember.
Másrészt azért azon kivül, hogy levágok egy ilyen egy olyan színű szálat, nem ennyi az egész. Pl mi a valószínűsége, hogy pont elfogy az a tűbe fűzött. A maradékot hova teszed? Hogy azonosítod be később, ha esetleg olyan őrült hímző vagy :), hogy sok munkád van megkezdve, és nem varrod ki egyben az egészet? Meg hát pl én hiába raktam mágnesre a tűket fonállal, simán volt, hogy levertük őket, és összekeveredtek. Utána azért a kevert fonalakat elég nehézkes lenne beazonosítani. Pl én ezért utáltam a Dimensions készletekben is a kevert színeket.
A végeredmény persze szép, de tök macerás.

Dora said...

Arról nem is beszélve, hogy mondjuk a kevert színek szinei általában szerepelnek önmagukban is a mintán. És akkor ugye a bobinádon lesznek különböző mértetű, 1 meg 2 szálás feltekert darabkák is, és akár a keveréshez épp megint kell levágnod egy darabot, ami pont akkora, mint a másik színből. A dimek még megnehezítik persze azzal, hogy nem csak 1-1 szálas keverések vannak, hanem totál változó számúak, akár a 2-3, meg 1-5 meg tudomisén. Jó ez nem Dim, gondolom itt csak 1-1 van, de akkor is ;)

Hesztia said...

De jó, hogy írod, épp akartam kérdezni, hogy akkor Dimensions-t se varrtok soha? De akkor megértettem:)

Akkor én egészen másképp hímzek, mint te és lehet nekem ezért nem gond. :)
A kevert szálat olyan fonalrendezőre rakom, amit a Dimensions készlethez adtak- és mindkét színt ráirom a papírra, így nem gond az azonosítás.
A jelet a lapon túl is követem, ha tart, mondjuk 2 lapon át simán. Ezért rácsoztam be, hogy ez ne legyen gond- sőt a lapszélt külön jelöltem :)http://hesztialiberty.blogspot.com/
Fonal a sima szálból is marad(hat), tehát annak ugyanúgy meg kell oldani a tárolását,mintha blendelt lenne.
A helyért meg nem aggódom, mert amíg egy ekkora képet meghímzek...na az eltart egy ideig, addig se töltöm a falat egyébbel! :D

Hesztia said...

jaaa, most értettem meg igazán!:) Te a bobinára csavarod vissza a szálat.

na, mondom én, hogy akkor tényleg másképp adminisztrálunk! :D

én a jeleket tartom számon,nem a színeket, tehát a 2 szálas, soha nem kerül egy helyre a 3 szálassal, hiába egy színből valók és rengeteg tűt használok. Na, ezek például Dim.-es szokások :)

most éppen azon gondolkoztam, hogy elég-e az ötven, vagy vegyem meg mind a 106 színnek? aki engem a GK-ra csábított, az minden színhez külön tűt használt

De ezek mind csak ízlés és szokás kérdése...

Dora said...

De varrok Dimet, de nem sűrűn, mert ez a része teljesen el tud riasztani :)

Nekem a dimes fonalrendezők sosem elegek ilyesmire. Mármint valameddig tárolom őket, de nincs elég luk. És én nem a két színt szoktam odatenni külön, mert a kevert színnek más a jele, hanem a kevert szín jelét.
Nekem úgy alapból egyébként nincs ilyen lukas fonalrendezőm, bár néha volt, hogy csináltam, de ilyen formán nem szeretem úgy alapból sem a fonaltárolást, nekem a bobinázás jött be. Mert macerás szerintem rátenni, leszedni ezekre/ezekről a fonalat.
Én nagyon ritkán megye el lapról máshova. Főleg, hogy a nagy képeket kereten hímzem, és hát ott nem igazán szeretném eltekerni őket... meg akkor olyan érzésem van, hogy soha nem lesz kész, ha úgy varrom :) Persze tudom, hogy van aki úgy varr, hogy ezer lapon át is összevissza, pl Soleil Évi :)

Csak 2 szálas varrásnál a bobinán vagy egy rövidebb 2 szálas fonal van maradékként, vagy egy x szálból álló hosszabb. De csak ennyi. Nekem meg ugye a sok megkezdett hímzés miatt sok másra is használom ugyanazon színeket. Tehát nekem jó eséllyel a hosszú x szálas is mindig más méretű minden bobinán.

Szóval nekem ez a macerás kategória mindenképpen :) Ezért mondtam hogy biztos hogy én is inkább olyat választanék, amiben nincs. Tuti halogatnám miatta a hímzését.

Az utolsót meg nem igazán értettem, mármint hogy a helyért meg nem aggódsz.

Dora said...

Én is sok tűt használok, és ha nem készletben van a fonal, akkor én sajnos nem tudok jeleket rajzolni a fonalakhoz, és úgy tárolni, mert ezer másik mintához is kellenek a fonalak :)

De sosincs azért annyi tűm, ahány színű a minta.

xJuDesign said...

Az igazság az, hogy én már próbáltam a kevert színeket, semmi gondom velük. bár azok csak kisebb minták voltak, 1-2 kevert színnel. Meg persze a Native American Wisdom a Dimensions-től:-)))
Viszont mindig 1db tűvel dolgozom:-) Lenne mondjuk több is, de még soha nem próbáltam.
Viszont vegyesen dolgozom a fonalakat illetően: néha bobinán hagyom őket, néha meg lyukasztgatok fonalrendezőt. Kinek hogy a jobb.
A változatosság gyönyörködtet, nem igaz?
Még egy tény: a kétszemélyes kanapénk "hímzősaroknak" van kinevezve, folyamatosan szét van rajta pakolva fonal, mágnestáblára erősített mintaív, ollók, egyebek, és oda csak én ülhetek le, mert én tudom, hol vannak a tűk:-))))

Dora said...

Nálunk is nagyjából így van :) Mármint a kanapét illetően, csak hát nekem a gyerekek nem mindig tartják ezt tiszteletben :-D

Nekem is természetesen van fonalrendezőm, meg mágnesem, meg bobinám, meg jó ég tudja mim, csak én nem szeretem annyira a fonalrendezőt, ebből kifolyólag meg a kevert színeket sem :) Ez van, én ezeket ha nagyon nem muszáj nem hímezem :-D Azért vár a dobozomban még vagy 5 dimensions készlet :-DDDDD

Hesztia said...

Jaj, ez tök érdekes, hogy egy ilyen egyszerű dolgot, mennyi féle képpen csinálunk!!! nagyon bírom. :)

Igen, hát himzőrámával ezt egyszerűbb csinálni, tényleg :) Én akkora rámát vettem, hogy nagyjából másfél oldal fér bele egyszerre a mintán...tehát, ha egy egész lapot ugrom is, egyszer kell csak átraknom.

aha, hát így érthető. Ha egyébhez is kell ugyanaz a fonal, akkor már eleve többféle darabka, vég és egyéb párosítás keletkezik, az meg már tényleg idegesítő lesz egy idő után

A hely spórlást meg úgy értem, hogy amíg meghímzek egy ekkora képet, az mondjuk egy év -addig nem hímzek mást. Ha pl, még hímzek 30 évig akkor lesz összesen 30 ekkora képem -ez mondjuk nálunk még elfér... :D

Dora said...

Na igen, ezt sejtettem, hogy te jókislány vagy :-D Én vagyok a rossz akinek 30 megkezdett cucca van :-D

Hesztia said...

Hú, csajok, de jó nektek!! Most aztán tényleg irigykedem :D Igaz nekem is van egy asztalkám, na, ott tényleg nem matat más :D

Mutasd, mutasdd,Dóra a Dim.-es készleteidet!!! :D

De ez tényleg így van, hogy a preferenciák alakítják a szokásokat is!
Én gyerek korom óta hímzek, de ezeket a színes képeket rögtön Dimensions mintából kezdtem, így egyből kevert szálassal indítottam a gyakorlatot :)

Dora said...

Lehet, hogy ez is tényleg számít, hogy mi volt az első munkája az embernek, mibe szeretett bele :)
Mert ugye én azzal kezdtem, hogy 3 festményt kihímeztem :-D Szóval lehet, hogy azért jön be nekem a 2 szálas hímzés annyira, meg a nem kevert színek, meg ha nincs kontúr, meg a bobina.

Hu, biztos akarod látni a Dim készleteimet? Na jó, egye fene ha felébredtek a fiúk előtúrom őket és lefotózom ;)

xJuDesign said...

Lehet, hogy bolond vagyok, meg hát ugye gyűjtögető, de a blogomon alul található "készleteim" menüpontban találtok néhány csemegét... Nem tudom, hány év kellene hozzájuk... Folyamatosan adom-veszem a készleteket, de mindig sikerül félretenni egyet kettőt... Nagyon gáz???
Külön szekrény van a hímzős cuccoknak fenntartva, csak az a kár, hogy nem 48 órából áll egy nap.
Ha bármire (minta/készlet/egyéb) szükségetek lenne, kérlek szóljatok, hátha tudok segíteni!
Kriszti már volt nálam:-)))

Dora said...

A múltkor is láttam, hogy utaltál erre, és néztem is a blogodat, és kerestem, hogy hol lehet, de nem jöttem rá, hogy legalul van. Na most megyek és jó meg is nézem. Nekem sem lehet már a szekrényt rácsukni a cuccokra :-D, de sose lehet tudni mire van elengedhetetlen szükségem :-D

xJuDesign said...

Itt csak a készletek vannak:-) Van méterben egy halom anyagom, stb, stb. A Teszveszen is fenn vagyok Judd25 néven. A "feleslegemet" kínálom:-))))) Néha a szívem szakad meg, ha oda kell adnom valamit. Tudom, hogy hülye vagyok...
Ja, és nem, nincs boltom:-)))

Dora said...

Természetesen majd meglátod, hogy van pár azonosunk :-D Pl a Bistro, meg a Geishas Dim :-D
De persze nagy szerelmem még kettő azok közül, amiket oda feltettél, a pillangós dim, meg ami utána van, az az ovális alakú :-D

Na fotózok délután én is mindenképp :) A teszveszt is megnézem!

Hesztia said...

júúúj, csajok, ezt nekem is meg kell néznem!!! :)
És nem, nem vagy bolond!!! Az embernek bármikor lehet " e nélkül nem lehet élni" érzete... :)

Dora said...

Szegény Krisztinek itt teleoffoljuk a blogját :) Szóval bocsi, Judd eszméletlen milyen cuccaid vannak! Nem is szabad nézelődni, mert elcsábul az ember lánya :-D
Az anyagaid is nagyon szép színűek! Jaj, kapásból tudnék venni belőlük :-D

xJuDesign said...

Még valami: már 26db eredeti Lavender&Lace/Butternut Road/Told ina Garden mintát vadásztam be. Ezek közül csak az Enchanted Alphabet került be az albumba. van még néhány, amihez most szerzek Mill Hill gyöngyöket:-) Pl. az évszakos angyal sorozat... DE MIKOR JUTOK ODA, HOGY ELKÉSZÍTSEM ŐKET? Mert általában én is egyvalamibe fogok bele. Max. 2 dologba, de akkor meg mindig vérzik a szívem, hogy melyikkel is haladjak.

xJuDesign said...

Ha bármikor szeretnél bármit, akciósan megszámítom:-)))

Dora said...

Magamat ismerve tuti élni fogok vele :-D Még jó, hogy nem jött még fizetés :-D

Kriszti said...

:-)
Tegnap azt hittem, rosszul látok, hogy 27 hozzászólás van, azt hittem, ennyire tetszett mindenkinek a HAED "foltom":-))
Hesztia, nem tettem le arról, hogy kivarrjam a G.K.-s képet , de először túl nagy falatnak tartom. Amikor kinyomtattam a fonallistát és két oldalt, akkor szembesültem, hogy rengeteg a kevert szín. Nem is tudtam, hogy a G.K. minták ilyenek.
Most az anyagomat bejelöltem fonallal, ahogy Hesztiánál láttam(de lehet, az toll) és így tegnap alig tudtam abbahagyni a hímzést, hajnali fél kettőkor feküdtem le...
Máskor is csevegjetek "nálam" olyan jó volt olvasni!!!:-DDDDKár, hogy kávét nem tudtam felszolgálni.:-)

xJuDesign said...

Nagyon sok hasznos és érdekes dolog elhangzott, az már biztos:-)
A hétvégén a mintakendők csináltam, de nem fogok fázisfotót készíteni már. Csak a végén:-) Remélem, 1-2 héten belül. Aztán Go, Twilight Bridge, Go!
Addig is nagy izgalommal várom, hogyan növekszik a "foltocskád":-)

Hesztia said...

Azt nem lehet mondani, hogy "a GK minták ilyenek", mert van sima is. Ha olyant szeretnél, hogy ne legyen kevert szín, akkor úgy kell rákeresni a minták közt.
Én azért rácsoztam fonallal,Kriszti, és nem tollal, mert nem tudom még pontosan, hogy mennyi ideig hímzem majd és nem szeretném ha elillanna a toll. De ha valakit zavar a cérna, akkor persze azt is utána lehet húzni, ahogy Dóra is újrarácsozta, amikor továbblapozott :D

Hesztia said...

megnéztem, hogy az általad választott mintának van-e sima változata... Ezt egy S betű jelzi a szám előtt.... És ő az:
http://www.goldenkitestore.com/index.php?main_page=product_info&products_id=3531

Így lehet akár egy szállal is hímezni, ha esetleg problémát okozna a kép mérete és nem is kell blendelned a színeket. :)

Ezt csak azért írom, mert túl sok félreértés van a GK minták körül és nem azért, hogy erőltessem a dolgot,jó?! :)

Kriszti said...

Köszi Hesztia!!
Az az igazság, hogy ezt a mintát kaptam, de majd rákérdezek, hogy a solid változatot megkaphatnám-e? Azt hittem, a solid jelzés az arra vonatkozik, hogy viszonylag kevés színt használ, nem arra, hogy nincsenek benne kevert színek. Köszi, hogy megírtad. Egyébként elkezdeném a Suspenze-t is, ha megkapnám az "egyszerűbb" mintáját.

Hesztia said...

ja, értem! ezt nem tudtam :)
A színek számára nem használnak külön jelölést, a nehézségi fokozatokból azonban egyértelmű, hogy kisebb méret, kevesebb színről van szó
Kicsit más jelöléseket használnak,mint más cégek, de nem sokat :D
A szám melletti "K"- a Kit röviditése, az "S" - solid colors, tehát blendelés nélkül.
Ezen kívül használják a "Small" és "Large" kifejezést, ez meg a kép méretére utal, és nem a mintára

xJuDesign said...

A GK619 The Turtle Dove mintát sikerült megszereznem. Ismeritek? Kevert színes, de nem baj:-) Nagyon szeretek szöszmötölni. Anchorral dolgozom, így legelőször át kell majd váltogatnom a színeket, ahol csak lehet:-)

Hesztia said...

nem ismertem, de most megnéztem ezerrel :) Láttad,Jucus, azt valaki meg is hímezte már!!! Baromi jól néz ki.

xJuDesign said...

Szerintem is nagyon helyes minta. 210*247öltés. Antik szövetet írnak hozzá. Szívem szerint 28ct-re hímezném egy szállal, de a kevert szívek miatt valószínűleg 18ct-re kezdem majd. Vagy még szétnézek a szekrényben, hátha lapul ott valami jó kis szövetke:-)
Épp tegnap néztem basszus, hogy 29méternyi Aidám+szövetem van, plusz a darabok, plusz néhány színezett...

Hesztia said...

megnézted a színeit? az oldalon nem jelölték, hogy van benne kevert szál -persze, lehet, hogy elvétették
Micsoda kincsesládád lehet,Jucus,szívesen belenéznék! :D

xJuDesign said...

Megnéztem: 74szín kell hozzá, plusz 55kevert szín:-)
Ha egyszer erre jársz, tényleg nagyon szívesen látlak!:-)

Hesztia said...

aha, akkor az oldalon hiányos az infó.

Ott van kihímezve :http://www.goldenkite.com/e107_plugins/coppermine_menu/displayimage.php?album=77&pos=1

júj, azok a lilák a kislány ruháján!!! De sépek :)

xJuDesign said...

Nagyon szép kihímezve, készen:-))) Annyira élethű, nagyon tetszik! És a visszafogott szíveit is nagyon kedvelem:-) Hasonló padlizsán lila ruhám van a profilképen:-)))

Hesztia said...

na, majd mesélj nekem azokról a lilákról!!! Imádom őket :) Én meg kökemény leszek és csak azért sem csábulok el most ez egyszer!!!! :D

Delfike said...

Kriszti!Szép képet választottál!

Csajok jó sok infot adtatok, megint okosabb lettem!!

xJuDesign said...

Na, most vagyok gondban... Megszereztem az S1431 Young Girl Holding a Doll mintaívét is. Mit gondoltok? Veri a Turtle Dove-ot?

Hesztia said...

az S betűből látom, hogy ebben nincs kevert szál...így akkor hímezhetnéd 28-asra, ahogy mondtad :D

Kriszti said...

Jucus, megnéztem, mindkettő szép, nekem a baby dollos jobban tetszik egy icipicit, azért is, mert világosabb árnyalatú a kép.

xJuDesign said...

Mindkettő tetszik, döntésképtelen vagyok!
Ez már 301*376 öltésnyi, ami elég nagy szám ahhoz, hogy 2 szálával dupla méretűre varrjam, szóval igen, valószínűleg a kedvenc 28ct Zweigartom lesz az áldozat:-) Majd, egyszer, valamikor. A Twilight Bridge után:-)))

Soleil said...

Kriszti, szép lesz a képed! Kitartást hozzá!
Ja, és én vagyok az, aki ezer lapon ezerfélét hímez - ahogy Dóri mondta:-DDD Most épp a betegágyból olvasgatom a blogotokat, a 30 megkezdett hímzésem meg itt-ott figyel a szekrényben:-D

Soleil said...

Egyébként, Hestia, én először a GK-nál láttam az álomképemet, a Pink Rose-t. Aztán láttam, hogy mennyi kevert szín van benne, s attól visszarettentem - inkább megszereztem a HAED-től, ott nincs keverés.
Én először minden hímzésemhez kiválogattam minden fonalat, s külön tartottam őket. Egy idő után - ahogy nőtt a megkezdett dolgok száma, kezdtem belekveredni:-D Akkor fogtam magam, minden fonalat visszarendeztem a tároló dobozaimba, 3-ban éppen elférnek, s mindig így dolgozom. Előveszem a dobozokat, egy hímzést, amihez kedvem van, s mindig egy szín van elöl. Ami marad, megy vissza a bobinára - a kevert színt is szétszedem, ezért macerásabb. De így mindn áttekinthető, mindig megvannak a színeim - régen volt, hogy félórákat keresgéltem:-D
Amúgy 2006-tól 1 tűvel hímzek:-D Közben vettem már vagy 50-et, 1-2-t ki is próbáltam, de aztán visszatértem az elsőhöz. Ősrégi, de szeretem, nem törik, nem görbül, jól csúszik az anyagban.
Bocsi, Kriszti, hogy én is itt a blogodon dumálgatok, de annyi gondolatot indítottatok el az emberben:-D Jó olvasni, hogy ki mit hogyan csinál.

Hesztia said...

Szia, Évi! szóval te vagy az :)
Én is a bobinákon tárolom a fonalat. Most pl összeraktam a 106 színt egy dobozba, mert ahhoz, hogy mind előttem legyenek nekem 5 dobozt kéne magam körül tartanom, ehhez nincs elég helyem. A blendelt színeknek csinálok csak fonaltartót. Soha nem fogom őket össze előre, mert felesleges munkának tartom, csak amikor a jelhez érek, akkor egy szálat fogok össze. Ez vagy elfogy vagy a tűben marad, ha látok még jelet a láthatáron, esetleg a tárolóra kerül.De ezek már tényleg csak maradékok, egy szál töredéke...ezt csak ha végettem, akkor rakom majd vissza... Mondjuk egy-két év múlva :)

Dora said...

Jó ég, na itt akadt fent a szemem, hogy 55 kevert szín :-DDDD Pedig tuti nagyon szépek lesznek tőle :)

Évi :)

Kriszti gondoltad volna, hogy ez a bejegyzésed fog 50 commentet indukálni ;)?

Hesztia said...

naná, hogy szépek lesznek! csak úgy simulnak egymásba a színátmenetek :D

Dora said...

Na, én is végre szántam egy kis időt erre, és elkezdtem nézegetni a mintákat. De ezennel jelentem abba is hagytam, mikor kb 5. nagyon-nagyon-nagyon tetsziknél jártam :-D

Hesztia said...

Hihihihi...Dóra,nekem ez nagyon ismerősen cseng...valamikor réges-régen én is így kezdtem :D

Előbb, hogy túl nagy... aztán, hogy nem lehet egy szállal varrni, hogy aprólékos a minta és lassan megy... Meg jó ég tudja, mi minden bajom volt...:D
Hát, mostanra már nem szeretném összeírni a kivánságlistám...mert már attól is tönkremennénk, szerintem :))

Kriszti said...

Én el sem mondom, hogy tárolom a fonalakat...na jó: zacskóban, számok szerint.Nem valami tökéletes, de mindig halogatom, hogy valami rendesebb módon őrízzem őket.
Ma vettem 10 darab tűt, felbuzdulva a több tűvel varráson...:-)
Nagyon örülök, hogy ennyi bejegyzés született!:-)

xJuDesign said...

Régebben az enyémek is cipős dobozban laktak:-) De most katonás sorrendben 4 és fél DMC doboz van tele az "etalon" készlettel, ami a teljes Anchor színpalettából 1-1 darabot jelent. Az utánpótlásnak pedig már vettek falra szerelhető állványt. Tisztára, mint egy boltban:-)))

Kriszti said...

Jucus, nálad nagyon szépen, rendezetten várják a fonalak a hímzést. Tudod, mondtam is, hogy de jó, hogy nálad ilyen rend van.:-)

xJuDesign said...

Igyekszik az ember lánya:-) Mert hát ugye, hiába a mondás: "A zseni a káoszon is átlát", ha a fonalakról leesik a cimke és össze-vissza keverednek, abból nagy galibák lehetnek:-)))

Dora said...

Nekem is dobozban vannak, általában.
Én is azzal küzdök sokszor, mint Évi, hogy kiválogatom egy mintához a színeket, berakom egy kisebb dobozba - mert 4 nagyban van az összes szín - csakhát ugyebár, izé bigyó, mivel nem hímzem meg egyhuzamban :-D, ezért aztán másik mintához is keresgélem ki a színeket, és a végén fogalmam sincs, hogy a száz kisdobozból melyikben mi van :-D

Annyit azért csináltam most, hogy a Zsinagógához megvettem úgyis az összes fonalat - független attól, hogy volt-e otthon belőle - és annak most külön doboza van. Illetve a két HAED képemnek is.

Aztán csomószor volt, hogy vettem valami mintához fonalakat, beraktam a közösdobozba, de már fogalmam sincs, hogy mihez és miért is vettem :-D

Úgyhogy pl az RReknél szenvedek a legjobban, mert elvileg lennie kell a színeknek, mégsem találom :-D Ilyenkor tartaléknak jól jön a haedek dobozai, de már sajnos azokba is belekontrákodtam, mert persze vissza nem raktam miután már nem kellett... úgyhogy lesz még bőven keresgélés, én nem tudok ilyen formán rendet tartani :-D Pedig mind fel van bobinázva :-D

xJuDesign said...

Dóra, nem is tudod, milyen jó olvasni, hogy nem csak én vagyok ilyen megszállott!!!!!:-)))) Máris nagyon szép a napom, mert tudom, hogy nem vagyok egyedül ezzel a hihetetlen fonalgyűjtögetéssel:-)

Nálam most a Mary Wigham samplerhez használt selyem hímzők egy külön kis dobozban laknak, a Burns készlet fonalai rendezőn vannak, 2 madáretetős kis mintához az etalon-dobozokból dolgozom, a Beatrix Potterhez meg ugye egy színt használok, az mindig csak úgy a kanapén van szem előtt. Jelenleg ennyi a "folyamatban lévők" leltára:-)

CathlenKata said...

Nagyon szép képet választottál. Nagyon sok kitartást kívánok mellé, hogy hamar gyönyörködhessünk benne.

Unknown said...

Szép ez a kép és belekezdeni egy ilyenbe kitartó jellemet takar.Gratulálok!
Bea

Eliz said...

Nagyon szép. Hol lehet beszerezni ezt a mintát, ha elárulnád nekem.
Elöre is kösz . Eliz