2009/11/17

Mirabilia


Sikerült valamennyit haladnom, bár nem mondhatom, hogy szárnyalok, de ahhoz képest, mennyi időm van a hímzésre, azért igyekszem minden percét kihasználni. Lassan a leányzó (tündér) derekánál járok, jön a szárnyacskája, ehhez ugye Kreinik metálos fonal kellene.fogalmam sincs, könnyű vagy nehéz ezzel dolgozni, sima fémszálas DMC-hez volt már szerencsém, az nem lopta a szívembe magát, szálakra oszlódott jó hamar...Jajj, ugye ez a Kreinik nem ilyen!!??? Mert még rendelnem kell, de próbaképp csak egyet fogok...Férjemet "beküldtem" Nelsonban egy hímzős boltba, ott persze van minden színben és 4$ az ára, ami ugye, sokkal barátibb, mint itt, Magyarországon.
Egyelőre bizonytalan vagyok, hogy mennyire tudom használni a Kreiniket, esetleg, akinek van tapasztalata, bepötyögné nekem?
Köszönöm !:-))))

5 comments:

Delfike said...

Szia!
Szerintem a Kreinik nem olyan gáz. :)Nekem is van az Anderson tündérben. :)

Mese szép lesz a tündi!! :))

Christine said...

Ez valami gyonyorszep lesz! Nagyon tetszik!

Kriszti said...

Köszönöm Delfi és Christi!

Dora said...

A Kreinik nem olyan gáz, mint a dmc metál fonalai. Szerintem nyugodtan vedd meg.
Ott is az van egyébként, hogy több szál össze van sodorva, és kicsit foszlik is, de legalább nem kemény, mint a dmc. Csak ne vágj túl nagyokat belőle. Mert a maradékot pláne nehéz elrakni, mert tényleg szétfoszlik egy kicsit a legtöbb. De ugyebár ebben nagyon nagy a választék azért, nem minden fajtát próbáltam.

Kriszti said...

Jó, akkor megnyugodtam, mert a DMC metáljának vége úgy szokott állni, mint egy cirokseprű:-)