2010/04/19

RR-ek


Sajnos az elmúlt héten torokgyulladással szenvedtem, így nem tudom még megmutatni a Herb Window Garden újabb szereplőjét, bár, tegnap jól haladtam vele, de csak félig van kész. S mivel ma itthon vagyok szabadságon, hát, gondoltam, körbenézek a hímzős dobozomban, amit időnként meg szoktam ejteni, mert el is felejtem egy idő után, mi van félig készen...;-) Ez a két RR is ilyen. Az első két képen a Bogyós RR tagjainak munkáját láthatjátok, ez még 2007. őszén szerveződött, ha jól emlékszem, és 2008. februárjában indult.12-en voltunk benne, így saját magának senki nem hímzett mintát,illetve, ez így teljesen nem is igaz, ugyanis, aki ezt a tervező által megalkotott szegélyt akarta viszontlátni az anyagán, annak kezdésre el kellett készítenie, úgyhogy, emlékszem, annak az évnek a decembere erről szólt nálam. A keret az érdekes dolgokat, hozott a felszínre, volt, akinek egyáltalán nem tetszett, gondolom, a színei miatt, nekem persze igen, és tetszik a mai napig is. Többen voltak, akik terítőnek szánták,nagyon sok aida-betétes terítőre hímeztem az egy év alatt.  Első ránézésre úgy tűnik talán, készen van, de, ha megnézitek az első sort,látható , hogy ott ,a növények alatt a hímzők nevei vannak. Ennek meg az az oka, hogy nem akartam , hogy valakinek rosszul essen, hogy nincs rajta a neve, mert addig olyan RR-ekben voltam benne, ahol "ráírták", de amikor a negyedik növényes megérkezett varrásra hozzám, és nem kértek nevet, hát, gyorsan megváltoztattam a kendőre írtakat, így lett a növény neve a többi 9 képen. Szóval, ezek alatt a neveket még pótolnom kell. Akik hímezték, azok közül Latinkát kísérem figyelemmel, nem is tudom, az ő bogyósa hol gyönyörködteti a szemeket...:-) Amúgy ez az RR egy sikertörténet, hiszen  egy év alatt befejeződött,de az elején annyira gyorsak is voltunk és persze ezek nem nagy minták, így volt, aki egy jó fél év múlva vissza is kapta.
A másik RR az Angyalos RR, ami enyhén szólva kudarcba fulladt, látszik is, hogy félig üresen jött vissza. Itt kettőt kellett volna hímezni, de aztán az ígéret szép szó ide vagy oda, nem mindenki tartotta az ígéretét...sajnos. Egyébként ezek az angyalok nagyon édesek, hogy ennyire kicsikék és színesek,egyszer majd biztos befejezem ezt a futónak szánt anyagot.:-)
Még vannak RR-es terítők, majd megmutatom azokat is.:-)

6 comments:

dviki said...

Húúú, ez a bogyós RR kendő nagyon szép! :) És nekem is tetszik a kerete. :)

latinka said...

Háááát,az enyém még vár a keretezésre.De a nyári konyhafestés után mindenképpen felkerül méltó helyére,mert nekem is tetszik még mindig.

Dora said...

De jó mind a kettő! Azért olyan rossz, hogy némelyik RR milyen véget ér :(

Sz. said...

De legalább meggyógyultál:)))) Vagy valami olyasmi...:)

Kriszti said...

A nyárra tervezem én is a kereteztetést, majd Herb Window Garden-nel együtt, addig csak megcsinálom a3 növény angol nevét...
Az RR-ről tudnék mesélni,jó lenyomata volt a magyarországi helyzetnek némelyik...

Hesztia said...

Nekem nagyon tetszik mindkettő, jó, hogy legalább a kendő visszaérkezett hozzád... :)
Nem is tudom, ez az angyalkás tényleg vászonra kívánkozik nálam is...de a másik is olyan hangulatos ezekkel a színekkel.

Majd mindenképp mutasd a többit is!