2010/02/28

2.

Ezt a második növénykét (bergamot) sokkal jobban szerettem hímezni, mint az elsőt. Már megszoktam az anyagot, kifeszítve nagyon jól hímezhető ,s ez a kaspó olyan mutatós, alig vártam, hogy kontúrozva legyen.

2010/02/25

Beatrix Potter mintakendő


Nagy kő esett le a szívemről, azt hittem, már sosem javul meg a blogger!
Hétvégén egy nagyon jó színű anyagot találtam a boltban, s úgy döntöttem, jó lesz a Beatrix Potter mintakendőhöz. El is kezdtem, egy szállal, mindeny lyukba öltögetve. A fonal az Dmc színátmenetese, de nem tudom, hogy mennyire fognak látszani a színátmenetek az egy szál miatt. Lassan lesz kész, hiszen óriási a kész kendő,meg csak naponta egy órát tudok rá szánni, hiszen ott van a többi megkezdett. Ajaj!!

Le kell írnom már megint, milyen ügyintézés folyik....
Ez most a kocsi kötelezője, amit tavaly december 23-án megkötöttem, megbízást adtam,. hogy vonják az éves díjat a bankszámlámról. Csakhogy  a bankszámlaszámomnak az utolsó két jegyét elírta az ügyintéző...Tegnapelőtt hívtak, hogy baj van, s adjak meg a bankban egy újabb megbízást, amihez ők adtak egy hivatkozási számot, ami a biztosítóé. Meg is adtam, majd hívtam a biztosítót, hogy rendben van, vonhatják. Tudni kell, hogy az igazolás március 2-ig érvényes, hogy fizetem, már ,ha minden rendben zajlik, tehát levonják az éves díjat, meg is kaptam volna igazolást, hogy egy évre rendezve. Kértem a hölgyet a biztosítóban, hogy ilyen igazolást kérnék, hogy folyamatban van az ügy, hiszen a rendőrt nem hiszem, hogy érdekli, hogy ki és mikor, mit rontott el. A válasz az volt, hogy ezt a központ állíthat ki csak, ami minimum két hét. Hát, azért ilyet!! S addig mit csináljak, ne vezessek autót, nem értem, ha valamit elrontanak, miért nem lehet azonnal javítani és legalább ezzel az igazolással  kompenzálni engem, akinek csak a bosszúság jut!  Tegnap visszahívtak a bankból, hogy nem jó a szám,amit a biztosító adott...szóval, ma mehetek be és intézhetem. Mert az nem jutna eszükbe ,hogy ha hibáztak, hogyan tehetnék jóvá...majd azért kíváncsi vagyok, egy elnézés ki tudnak-e magukból préselni.

2010/02/22

Hétvége

Ezeket sikerült elkövetnem a hétvégén. A növényeshez megérkezett pénteken a q-snap keret,bár, ez itt nem a reklám helye, de tényleg nagyon jó, jól kifeszíti az anyagot,már jól látom a mini x-eket.Ritától rendeltem, egy nap alatt ideért. A csipkeminta egyre jobban elnyeri a tetszésemet, olyan kis finom tervezés, mintha nagymami horgolta polcszegély lenne.:-))
Tegnapelőtt a madárlátta csomag is megérkezett férjemhez, így végre megkaphatta a születésnapi ajándékokat. Visszaállt a bizalmam a magyar posta irányába, a feladást követő napon már vámolták a csomagot, és a 8. napon meg is érkezett. Ha nem tolom el azzal, hogy nem írok utcanevet, ó, én balga, odaért volna pontosan a jeles napra.
Szombaton elmentünk kislányommal  a közeli nagyvárosba, sajnos, itt, ahol mi lakunk ,nem sok mindent lehet vásárolni, mondjuk, ha a hímzést nézem, nagy lemaradásban vannak az itt lévő üzletek, mert csak puppets fonal van és kongré. Nincs rá igény, mármint  a jobb minőségre, egy fecske (mint én) meg nem csinál nyarat...:-)) Ráadásul, egyre több árucikknél látom, amit használok nap, mint nap, mint tisztítószerek, hogy olcsóbb a megyeszékhelyen ,és legalább ott lehet kártyával fizetni.
A cipőboltban rá kellett jönnöm, hogy a mai cipődivat nem az én világom, ez az úgy nevezett "dudli" (nagyon kerek)orr, nem annyira nyerte meg a tetszésemet, ráadásul olyan a cipők formája olyan,mintha gyógycipő lenne, az árakat meg nem is ecsetelem, azt mindenki tudja...:-))

2010/02/18

Haladgatok

Lassan ugyan ,de haladok, már egész jól megszokta a szemem a sűrű anyagot.Bár sikerült egy negyed szemmel balra hímeznem a kaspót, de szerencsére ez nem zavarja az alakuló csipkemintát, ami nem egy haladós öltésfajta. Emiatt a hímzés miatt rendeltem egy Q-Snap keretet,zavar, hogy gyűrődik az anyag, és ugye, ezt feszítés nélkül nem tudom hímezni. meg nekem eddig csak ez a kis keretem volt, aminek nyomát viseli az anyag:-),úgyhogy jól fog jönni az új.
Ma barátokkal Torkos Csütörtöközni megyünk, ez már hagyomány nálunk, nem az első közös féláras vacsorázás. Kíváncsi vagyok, itt mennyire lesznek korrektek, mert voltunk már olyan étteremben, ahol olyan ételeket adtak, amelyek árai e nap alkalmából "véletlenül" növekedtek. Azóta sem megyünk oda...Viszek fényképezőgépet, hogy dokumentálni tudjam a mennyei mannákat.:-))

2010/02/14

Borsmenta

A borsmentán és kereten ügyködtem a hétvégén. Nagyon aprók az x-ek, lassan is megy a színváltások miatt. Sok a közel hasonló szín, valóban árnyalatni különbséggel, alig látszik, persze. Az anyag annyira sűrű, hogy kizárólag napfénynél illetve jól megvilágított helyen lehet hímezni. Az "algériai szem" minta egy szállal készül majd, egyébként nem látszana a közepén a lyuk.

2010/02/11

Új anyag

Megérkezett a Tűvarázsból rendelt anyag, tegnap este jól be is lelkesedtem, mindenképpen ki kellett próbálni, így miután befejeztem HFG SAL-t, nekiálltam ennek. A szememet edzeni kell ehhez az igen sűrű anyaghoz,de nagyon jól hímezhető anyag, bár ha túl sokat kell üres helyeket számolni, azért megvan a rontás lehetősége.
Már nagyon régóta szemezgetek ezzel a mintával, láttam már kihímezve egy keresztszemes találkozón és mostanában többen is öltögetik. Az anyag színe twilight(könyvsiker:-)) blue, remélem, jó lesz a végeredmény, csak türelemmel ki kell várni.:-)

Levendulás lány

Elkészült a harmadik minta is, a levendulás kert. Még három részlet van hátra ebből a SAL-ból. A nagy kereten még gondolkodom, hogy egy sötétebb színre kellene váltani, hogy jobban látszódjon. De nem lenne erőm kibontani a már meglévőt, nem tudom, hogyan mutatna, ha a középső három mintánál sötétebb lenne a keret, aztán a szimmetria miatt a legalsón újra világosabb....vagy így hagyom, úgyis közelről nézik majd, ha ki lesz rakva a szobában...

2010/02/07

1.részlet

Elkészültem az első részlettel, a fonal színén sokat gondolkoztam, abban biztos voltam, hogy egy színnnel szeretném, s tartani akartam magam a hagyományokhoz, ezért készült piros-bordó színátmenetes fonallal.
Élvezetes volt hímezni, főleg azért, mert nem tudtam, hogy a színek hogyan fognak váltakozni az egyes elemekben. Két este alatt lett kész.Várom a következő részletet.:-)

2010/02/01

Végre február! Második Tralala


Nagyon örülök, hogy eltelt  a nem szeretem január,és itt a rövid, akár tavaszias napokat is hozható február!
:-)
A hétvégén ezek ügyködtem, leginkább tegnap, hát, igen, van valami varázsa annak, hogy órák alatt készen lesz ez a kis minta. Nagyon jó színei vannak, a megadott DMC-ket használtam , élénk és tavaszias, jól megtervezte a tervező.
A továbbiakban nem tervezek Tralalát hímezni, visszatérek a megkezdettekhez, a tündérhez, a szíves terítőhöz, a HFG SAL-hoz,de megkaptuk az első mintáját a Székely SAL-nak is,úgyhogy azzal is kell majd haladni.:-)