2010/01/05

Chandler's Cottage



Mióta Jucus blogjában nyomon követhetem Thomas Kinkade-nek, a fény festőjének egyik művét xszemesbe öntve ,nagyon sarkallt a vágy, hogy nekem is legyen egy ilyen képem, azaz hímezhessek egyet én is. Így kiválasztottam a Chandler's Cottage című képet és kinyomtattam színesben a mintát, úgyhogy ettől akár neki is kezdhetnék... Kinkade összes képe, szerintem, lenyűgöző, és nehéz volt  a választás, de nézegetve a képeit, végül is a szívemhez azok álltak közelebb, ahol egy ház is látható világító ablakokkal. Számomra ez a barátságos otthont, a nyugalmat sugározza, s gondolom, a hímzése közben is ezt fogom érezni. Megszámoltam, "csak" 51 szín kell hozzá:-) A kezdéssel még várok, egyelőre szeretném a tündért befejezni, vagy előrébb járni vele.
A festő munkát két éve ismertem meg, amikor kaptam egy naptárt, benne 12 csodálatos kép. Azóta, örömmel fedeztem fel, hogy már itt is lehet Kinkade naptárt vásárolni, sőt karácsony előtt a Tescoban az üdvözlőlapok között is láttam jó néhány Kinkade alkotást.
S egy kis ízelítő a képekből, hátha valaki más is kedvet kap.:-))))

11 comments:

Wildfell said...

Jajjj, mi is nagyon szeretjük Őt! Gyönyörűek a képei! Tesómnak is a világító ablakos házikók a kedvencei, nekem az utca részletek. (Buci) Itthon még nem is nagyon láttam ilyen képeslapokat. Egyet kaptam még régebben, külföldről. Azóta is az a kedvenc képeslap ami a hűtőt díszíti. :))
Sok sikert a kihímzéséhez, nem lesz könnyű és gyors feladat. De biztos nagyon gyönyörű lesz!

Krisztina said...

én is imádom e festőt,

Kriszti said...

Még egyelőre nem kezdek neki, csak nézegetem a mintát;-)))) Kb 180X 150-es, nem kisméretű, s a virágoskert hímzése biztos nem megy egyik hétről a másikra majd.

Christine said...

Nekem is nagy kedvencem! Régóta gyűjtögetek tőle. A legutóbbi szerzeményünk egy dupla puzzle két festményéről.

xJuDesign said...

De aranyos vagy, hogy így, a bejegyzésedben megemlékeztél rólam:-))) És külön öröm, hogy (részben) a fázisfotóim hatására szántad el magad! Nagyon várom minden egyes munkád, de a Kinkade-re kifejezetten oda fogok figyelni:-)))

Tinkmara said...

Nagyon szeretem Thomas Kinkade-t. A blogomon listán van a saját blogja, szerintem érdekelni fog (Thom név alatt) s karácsonykor néztük meg az életrajzi ihletettségű The Chritmas Cottage című filmet. S a legszebb az egészben, hogy az ő szavaival vezettem be az új cikkemet.
Ha van kedved, olvass bele, kedves Kriszti.
http://www.flagmagazin.hu/?a=cikk&cikkid=2804

Tinkmara said...

S mielőtt elfelejtem, ez is nagyon tetszett. Innen fordítottam a bevezetést.
http://www.4shared.com/file/189452375/41f633c9/xmasinnyc.html

Niki said...

Hűű valóban csodaszép képek! Na az ilyet nevezem én művésznek! Nem holmi idiótát aki firkált valamit egy vászonra amiről csak egy másik idióta tudja megállapítani hogy micsoda.....gondolom mindenki tudja mire gondolok.....

Kriszti said...

Niki, ez jó!:-)))

Mónika said...

Én is szeretem az ilyen képeket, bár Thomas Kinkade-ről eddig nem hallottam. Várom a fázisfotókat. Nálam i tervben van egy hasonló, bár lassan már listába kellene szednem, hogy miket is akarok^^

Kriszti said...

Szia Móni!
Még csak terv szintjén állok...:-))